Koncert: GIBONNI

  • Datum:Petek, 27.10.2017
  • Ura:22:00
  • Kraj:ŠTUK, Maribor
  • Vstopnina:Prvi paket: 18 EUR (Kavarna ŠTUK)
  • Organizator:ŠTUK
  • FB Event
27
Oct
Pet

Gibonni je ime, ki je v svetu glasbe sinonim za dovršeno kvaliteto in vrhunske glasbene dosežke, kar dokazuje tudi z novim albumom Familija, ki ga ustvaril skupaj z Oliverjem Dragojevićem.

Zlatan Stipišić – Gibonni se je rodil v Splitu. V mestu, kjer se je začela njegova zgodba o uspehu, ki je sčasoma postala prava pravcata pravljica na hrvaški glasbeni sceni. Že skoraj dve destletji uspešno združuje rock, pop in elemente dalmatinskega etna. Gibonni je dobitnik kar 30 Porinov, največjih glasebnih priznanj, s svojim odličnim delom pa povsem upravičuje podatek izpred nekaj let, ko je Los Angeles Times umetnika uvrstil med 15 najbolj obetajočih glasbenikov na svetu iz ne-angleško govorečega tržišča.

VSTOPNINA: objavimo kmalu

Diskografija:
1986 (OSMI PUTNIK) Ulična molitva, Jugoton
1987 (OSMI PUTNIK) Glasno, glasnije, PGP RTB
1988 (OSMI PUTNIK) Drage sestre moje… nije isto bubanj i harmonika, PGP RTB
1991 Sa mnom ili bez mene, Croatia Records
1993 Noina arka, Croatia Records
1994 Kruna od perja, Croatia Records
1995 Koncert (live album), Croatia Records
1996 Ruža vjetrova, Croatia Records
1999 Judi, zviri i beštimje Dallas Records, s.i.n.
1999 24 karata / 18 Velikih, Croatia Records
2001 Mirakul, Dallas Records
2001 HTisdn Millennium Koncert (DVD, live album), Dallas Records
2003 Svi moji punti kad se zbroje (box set), Dallas Records
2004 Kolekcija (CD1 - Sa mnom ili bez mene; CD2 - Noina arka; CD3 - Kruna od perja; CD4 - Ruža Vjetrova; CD5 - Koncert), Croatia Records
2004 ZG Mirakul live (DVD, live album), Dallas Records
2006 The Platinum collection , Croatia Records
2006 Unca fibre, Dallas Records
2007 Gibonni koncert / Live collection, Croatia Records
2007 Acoustic/Electric (live album), Dallas Records
2008 Acoustic/Electric (live album) (christmas edition), Dallas Records
2008 Acoustic/Electric (live album) (Slovenian edition), Dallas Records
2010 Toleranca, Dallas Records
2013 20th Century man

POVEZAVE:
http://gibonni.com/
https://www.facebook.com/Gibonni-international-page-143592185850269/

Napovednik

29
Sep
Pet
ŠTUK, Maribor 21:00
01
Oct
Ned
ŠTUK, Maribor 18:00
01
Oct
Ned
ŠTUK, Maribor 22:00
03
Oct
Tor
05
Oct
Čet
18
Oct
Sre
ŠTUK, Maribor 20:00

E-novice

Prijavite se na e-novice!