Sinonim za dobro počutje in izjemne dogodke

ŠTUK s kavarno, teraso, atrijem ter veliko dvorano, celostno zagotavlja izvedbo različnih dogodkov ter preživljanje prostega časa po službi in študijskih obveznosti. Po mnenju mnogih ena najbolj akustičnih glasbenih dvoran v Sloveniji že več kot 40 let obiskovalcem koncertom nudi neprecenljivo izkušnjo.

ŠTUK skozi čas

1. januar 1986

Začetek Študentske komune (danes Študentskega kulturno prireditvenega centra ŠTUK), ki služi vsem obštudijskim dejavnostim; njegovi ustanovitelji so: Univerzitetna konferenca ZSMS, Univerza v Mariboru in Študentski servis.

Načrt za ŠTUK vsebuje kulturno-umetniško, plesno, glasbeno področje, gledališko študentsko snovanje, ustanovitev ulični teater in gledališko delavnico, v kateri bi se študentje zbirali, brali besedila in improvizirali.

13. november 1996

Obnovljeni Štuk prvič odpre vrata 13. novembra 1996, z bolj celovito in prepoznavno podobo kot še nikoli prej. Program se odvija od ponedeljka do nedelje. ŠTUK gosti najbolj popularne glasbene zasedbe na področju nekdanje Jugoslavije

 

ŠTUK danes

Danes je ŠTUK sestavljen iz več delov: Glavni prostor, ki podnevi funkcionira kot študentska kavarna, ponoči pa se spremeni v manjši  disco club; terasa in atrij ŠTUka, kjer se nastavljamo sončnim žarkom na idilični loakciji v Mariboru; in koncertna dvorana opremljena z visokokvalitetno akustično opremo in svetilnimi efekti.

0

LET TRADICIJE

0

RAZLIČNIH DOGODKOV

0

OBISKOVALCEV NA LETO

OSNOVNI PODATKI O PODJETJU

Dolgo ime PRS: Zavod Študentska komuna
Kratko ime PRS: Zavod Štuk
Naslov: Gosposvetska cesta 83, 2000 Maribor
Matična številka: 6186866000
Davčna številka: SI81608977
Pravno organizacijska oblika: Zavod
Dejavnosti SKD: R90.040 – Obratovanje objektov za kulturne prireditve

GLASBA ZA VSE GENERACIJE
RITMI ZA VSAK OBČUTEK
NEPOZABNI SPOMINI