Splošno

Z uporabo tega spletnega mesta, registracijo uporabniškega računa in / ali naročilom vstopnic v naši spletni trgovini, se šteje, da je posameznik s temi splošnimi pogoji seznanjen in se z njimi strinja. Splošni pogoji veljajo za vse uporabnike spletnega mesta podjetja Zavod Štuk (www.stuk.org) in kupce artiklov/vstopnic. Podjetje posameznikov ni obvezano obveščati o morebitnih spremembah le-teh, zato vam svetujemo, da si splošne pogoje pred posameznim nakupom izdelkov ali / in registracijo uporabniškega računa skrbno preberete.

Splošni pogoji poslovanja temeljijo na Obligacijskem zakoniku (OZ) – za pravne osebe in fizične osebe, v kolikor ZVPot določenih vprašanj ne ureja in na Zakonu o varstvu potrošnikov (ZVPot), ki velja izključno za fizične osebe. Del splošnih pogojev poslovanja je tudi politika zasebnosti, o čemer si lahko več preberete tukaj.

Podjetje kupcu, skladno z veljavno zakonodajo, zagotavlja vse relevantne informacije v zvezi z uporabo spletnega mesta in nakupom vstopnic, in sicer:

 • splošne informacije o podjetju
 • bistvene značilnosti blaga oziroma storitve
 • dostopnost produktov
 • način plačila, dostava, strošek dostave
 • vsi morebitni stroški, ki jih je kupec dolžan plačati poleg osnovnega artikla
 • ceno produktov brez in z DDV ter stopnjo DDV

Uporabniški račun

Kupec nakup opravi brez registracije uporabniškega računa. Podjetje Zavod Štuk kupcem garantira skrbno hrambo in obdelavo ter uporabo osebnih podatkov, ki jih ob nakupu podjetju zaupa kupec, in sicer skladno s pravili politike zasebnosti.

Nakup

Ob oddaji naročila v spletni trgovini in prejemu potrdila o oddanem naročilu. S tem trenutkom se cena in ostali pogoji štejejo za dokončno in se ne morejo več spreminjati, ter veljajo tako za kupca kot tudi podjetje. 

Račun za opravljen nakup kupec prejme v elektronski obliki, ločeno od artiklov.

Možni načini plačila in cene

Zavod Štuk kupcu omogoča, da svoj nakup opravi na naslednje načine:

 • plačilo s kreditno kartico Visa kredit / Mastercard / Maestro

Vse cene so v EUR in že vsebujejo DDV v višini 9,5%, razen pri prodaji vstopnic, kjer nosilec ni zavezanec za DDV.

Promocijske kode

Vsako naročilo ob zaključku blagajne vsebuje okence »koda za popust«, kamor lahko kupec, v kolikor s kodo razpolaga, vpiše kodo in klikne na gumb »potrdi«. Ob tem se vrednost kode za popust avtomatično odšteje od skupne cene artiklov v košarici.

Hkrati lahko kupec uveljavlja samo eno kodo za popust.

Reklamacija kupljenih vstopnic

Od nakupa vstopnic za prireditve v Sloveniji in tujini ni mogoče odstopiti, jih vrniti, ter zanje zahtevati vračila denarja (12. točka 43.č člena ZVPot). V primeru odpovedi prireditve ali spremembe datuma prireditve je za urejanje nastale situacije in vračilo denarja v vseh primerih odgovoren organizator prireditve.

Komunikacija

Zavod Štuk s svojimi kupci stopi v stik preko komunikacijskih sredstev na daljavo zgolj v kolikor kupec temu izrecno ne nasprotuje in v skladu z določili ZEKom-1.

Oglasna sporočila preko elektronske pošte in / ali SMS sporočila vsebujejo naslednje sestavine:

 • jasno oznako, da gre za oglasno sporočilo
 • jasno navedbo pošiljatelja
 • morebitne akcije, promocije in druge tržne tehnike bodo označene na način, da bodo jasno določeni pogoji udeležbe v njih in
 • jasna predstavitev načina odjave od prejemanja oglasnih sporočil.

V primeru odjave kupca od prejemanja oglasnih sporočil, bo ponudnik to izrecno spoštoval.

Avtorske pravice

Spletna trgovina www.stuk.org in vsi podatki na njej, fotografije, besedilo, morebitni grafični in video elementi in logotip podjetja so last podjetja Zavod Štuk in njenih partnerjev ter so zaščiteni z Zakonom o avtorskih pravicah ter je ni dovoljeno reproducirati ali uporabljati brez predhodnega pisnega dovoljenja podjetja Zavod Štuk.

Pritožbe, pripombe in spori

Kakršnekoli pripombe in kritike ter predloge za spremembo vsebin spletne trgovine in spletne strani, lahko posamezniki pošljejo na elektronski naslov info@stuk.si. V primeru pritožbe, lahko slednjo zainteresirani prav tako posreduje na navedeni elektronski naslov, pri čemer se Zavod Štuk zavezuje, da bo vzpostavil učinkovit sistem reševanja pritožb in bo v okviru navedenega določil osebo, s katero se lahko kupec v primeru težav poveže preko elektronske pošte ali preko telefona. Pritožbeni postopek je zaupne narave.

V primeru prejema morebitne pritožbe bo Zavod Štuk najpozneje v 5 delovnih dneh po prejemu le-te potrdil prejem pritožbe in pritožniku sporočil kontakt osebe, ki bo določena za reševanje pritožbe in na katero se lahko obrne.

Skladno z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov (ZIsRPS) in skladno z načelom prostovoljnosti postopka ne priznavamo nobenega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil po navedenem zakonu. Zavod Štuk kot ponudnik blaga in storitev omogoča spletno trgovino na območju Republike Slovenije, na tem spletnem mestu objavlja povezavo do platforme za spletno reševanje potrošniških sporov, ki je na voljo tukaj.

Splošni pogoji poslovanja so bili nazadnje spremenjeni v marcu 2024.

GLASBA ZA VSE GENERACIJE
RITMI ZA VSAK OBČUTEK
NEPOZABNI SPOMINI